Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni hayata geçirerek öğrencilere Türkçemizin zengin söz varlığını keşfettirmeyi hedefliyor. "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla yürütülen proje kapsamında, okullarda gerçekleştirilecek etkinliklerle öğrencilerin dil konusundaki farkındalıklarını artırmak ve kültürümüzün köklerine inmeleri amaçlanıyor.

Bu projenin temelinde, dilin sadece bir iletişim aracı olmadığı, aynı zamanda düşünme ve kültürün bir temsilcisi olduğu fikri yatmaktadır. Öğrenciler, sözcüklerin anlam katmanlarını öğrenerek, Türk kültürü ve hayat tarzını daha iyi anlamaya yönelik bir keşif yolculuğuna çıkıyorlar. Proje, dilin özgün ve seçkin eserlerini öğrencilere tanıtarak dilimizin zenginliklerini ve milletimizin kültürel birikimini öğrenme fırsatı sunuyor.

12.12.2023 377

12-12-202312-12-2023

Adres:
DÖRT EYLÜL ŞH.MUSTAFA ÇİĞDEM ANAOKULU 4 EYLÜL MAH. TEVFİK FİKRET CADDESİ NO: 22 BİGADİÇ / BALIKESİR